Mån – Fre 8.00-17.00 
  0370 – 12525
Västbovägen 60 , 331 53 Värnamo

Stötvågsbehandling

Spine Naprapati och Rehab arbetar med smärtproblematik, både behandling och hjälp i förebyggande syfte från alla leder och muskler i kroppen. På kliniken finns modern utrustning och vi arbetar exempelvis med stötvågsbehandling, medicinsk laser och dry needling (akupukturnålar).

Radiell stötvågsbehandling (rESWT), är en modern och effektiv behandling av mjukdelar. Vävnaden behandlas med stötvågor (shockwaves) i syfte att stimulera vävnaden till förändring av cellaktivitet, förändring av transporten genom cellmembranet, reducering av kalkinlagring i senvävnad, minskad smärta genom överstimulering av nociceptorer och blockering genom gate-control-mekanismen.

Stötvågsbehandling är en välbeprövad och vetenskapligt dokumenterad behandlingsmetod som inom det muskuloskeletala systemet används för att förbättra eller eliminera smärt- och sjukdomstillstånd i muskler, senor och senfästen.

Senare tids genomgång av studier av hög kvalitet har visat att stötvågsbehandling är en både effektiv och säker behandlingsmetod och behandlingsformen rekommenderas därför som ett alternativ till traditionell invasiv behandling som injektionsbehandling eller operation.

*Boka en naprapattid. Priser för stötvågsbehandling är 460 kr. Vid besöket kommer du och din naprapat gå igenom lämplig behandling för ditt problem. 

Olika tillstånd vi behandlar med stötvåg

– Akillestendinopati (hälsena)
– Impingement i axeln.
– Epicondylalgi (tennisarmbåge)
– Plantarfasciit (hälsporre)
– Hopparknä
– Beninneinflammation

Men även andra besvär ifrån mjukdelar i exempelvis vader, lår, höft kan behandlas.

De vanligaste besvären brukar förbättras inom ca 5 behandlingar. Vid ditt första besök görs en bedömning om stötvågsbehandling är en lämplig behandling för dig.

Fotograf: Annie Rosén, https://a9fotografi.mypixieset.com/
Fotograf: Annie Rosén, https://a9fotografi.mypixieset.com/

Så här går besöket till

}

Ett besök hos en av våra naprapater är ca 30-40 minuter.

w

Under ditt första besök görs en grundlig undersökning för att ställa diagnos och vilken behandling som är lämplig. Undersökning består av en kombination av samtal , rörelser och tester för att kunna klarlägga vad för struktur eller problematik som föreligger.

N

Naprapaten kommer sedan genomföra sin behandling som är anpassad efter dina behov. Behandlingen kan bestå av olika led- och mjukdelstekniker. I samband med behandlingen kommer du få råd eller egna övnigar att göra för att förebygga återfall av ditt besvär.

e

Hur många behandlingar som behövs beror givetvis på vilken typ av besvär du har men 1-5 besök hos oss är oftast tillräckligt.

Det är oss du träffar

Magnus Larsson

Magnus Larsson

Naprapat

Jag behandlar besvär ifrån hela rörelseapparaten och har ett stort intresse för långvariga ländryggsbesvär och axelbesvär. Arbetar även med diagnostiskt ultraljud.

.