Mån – Fre 8.00-17.00 
  0370 – 12525
Västbovägen 60 , 331 53 Värnamo

Lymfmassage behandlar svullnad, smärta och domningar

Lymfmassage eller lymfbehandling är en behandlingsmetod som ämnar att få bort överflödig vätska ur hela kroppen. Resultatet av dränering av vätska gör att man känner sig lättare i kroppen efter massagen.

Själva lymfmassage syftar till att få bort överflödig vätska inte bara ur benen utan ur hela kroppen. För det krävs i regel flera behandlingar. Denna behandling passar dig med någon typ av svullnad, trötthetssymptom, domningar eller smärta. Behandlingen kommer sätta fart på stillastående vätska och man brukar känna sig lättare i kroppen efter massagen. 

Vad innebär en lymfbehandling?

Det är en lugn och mjuk behandling där vi jobbar med djupandning, lätta tryck, strykningar och vibrationer i lymfflödets riktning. I behandlingen kommer vi jobba igenom hela kroppen utan att öka blodcirkulationen då lymfan fungerar som bäst när vi är avslappnande.

Lina hos oss på Spine är diplomerad massör som är inriktad mot djupgående massage samt även lymfbehandling.  För denna sorts behandling bokar vi 90 min. Tänk på att dricka ordentligt före och efter behandlingen för bästa effekt.

 Vill du veta mer om behandlingen innan du bokar så kontaktar du givetvis oss.

Lina Johansson

Lina Johansson

Dipl. Massör.

Som massör har jag stort intresse av kropp och hälsa som helhet. Jag har även utbildning för lymfbehandling, och erfarenhet som träningscoach.

Lymfmassage kan hjälpa vid:

Transportera överskott av vatten
Muskelavslappning
Sömnproblem
Celluliter
Minska halten av stresshormonet kortisol
Dålig blodcirkulation
Ödem
Infektioner
Värk
Ansamling av slaggprodukter

Vad är lymfsystemet?

Lymfsystemet består av ett nätverk med lymfkärl som transporterar lymfa – en vätska som finns i kroppen.  Det är ett viktigt organ för kroppens funktion och hälsa, eftersom det transporterar bort överflödsvätska och slaggämnen. Men är också en är viktig del av ditt immunförsvar. Det är lika viktigt för kroppen som blodcirkulationen.

Aktiveringen av lymfsystemet som man får vid en behandling ökar borttransporten av vätska från ett svullet område – vilket ger resultat av form av minskad svullnad och smärta.

Har man mycket stopp och stillastående vätska i kroppen behöver man komma oftare på behandling för att starta igång systemet. För att behandlingen ska få bästa effekt är det bra om du dricker ordentligt med vatten före och efter en lymfbehandling.